Jakab Péter: Akkor sem fejezem be a hatalom kritizálását, ha félmilliós bírságot kapok

2021.07.06. 06:31

Eljárást indítottak ellenem védelmi intézkedések megszegése miatt. Konkrétan abba kötöttek bele, hogy amikor a parlament falára vetítettem éjszaka, nem volt rajtam folyamatosan a maszk – mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Blikknek.

Mint megírtuk, „Fizessenek meg a tolvajok!” – ezt a mondatot, illetve Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor arcképét vetítette a Parlament falára Jakab Péter még májusban. Az V. kerületi rendőrkapitányságon tegnap kellett a Jobbik elnökének vallomást tennie a kivetítés részleteiről. A napilap arról kérdezte, hogy mivel gyanúsították meg, a kiválasztott helyszín vagy a vetítés volt a probléma.

Eljárást indítottak ellenem védelmi intézkedések megszegése miatt. Konkrétan abba kötöttek bele, hogy amikor a Parlament falára vetítettem éjszaka, nem volt rajtam folyamatosan a maszk. És kifogásolták, hogy a kijárási korlátozás alatt – éjjel fél kettőkor – vetítettem, bár a helyszínre kiérkező rendőrök nem jelezték, hogy bármiféle jogsértést követnék el, így fel sem szólítottak a cselekmény befejezésére

– mondta Jakab Péter, akit egy osztályvezető hallgatott ki tegnap. A politikus szerint kérdést érdemben arról tettek fel, volt-e nála igazolás arról, hogy éjjel is végezheti a munkáját.

Elmondtam, hogy a választók a munkaadóim, a munkámat pedig akkor végzem, amikor annak itt az ideje. Akár éjszaka is

– tette hozzá a Jobbik elnöke, aki hozzátette: örül annak, hogy a rendőrség nem a vetítés miatt indított eljárást, szerinte az állításával még a rendőrség sem vitatkozik. Minden más pedig nyomásgyakorlás meglátása szerint, hogy fejezze be a hatalom kritizálását.

Nem fogom. Még akkor sem, ha most – a rendőrség tájékoztatása szerint – akár félmilliós bírságot is kaphatok. Kerül, amibe kerül, le fogjuk váltani a kormányt

– mondta a politikus. 

(Borítókép: Jakab Péter. Fotó: Ajpek Orsi / Index)