Mégiscsak áthelyezik a honvédség alezredesét szexuális zaklatással vádoló nőt

2021.07.06. 20:19

Végül sikerült elérnie, hogy áthelyezzék védencét annak a honvédségi dolgozó ügyvédjének, aki szexuális zaklatás miatt perelte be egy alezredest – tudta meg a Szeretlek Magyarország.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy egy honvédségnél dolgozó nő hiába próbált meg segítséget kérni, amikor zaklatni kezdte a felettese,

a nőt mindenhol lerázták.

Az áldozat próbálkozott az ezred jogászánál, pszichológusnál, illetve más feljebbvalóinál és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnál, azonban hiába – mondta Hegedűs Antal, a nő ügyvédje. 

Kapcsolódó
18+

Azt állítja, szexelnie kellett a honvédségi alezredessel, a lányával is lefeküdt volna

A honvédség alkalmazásában álló nő szerint a férfi kénye-kedve szerint szabta meg, hogy hol és mikor kell közösülnie vele.

Később arról is hírt adott az Index, hogy az ügyvéd és védence szerették volna elérni, hogy a nőnek ne az említett alezredes alá rendelve kelljen tovább dolgoznia, de ezt nem sikerült megvalósítani. Eközben a honvédség közleményében elismerte, hogy a méltatlansági eljárást valóban megszüntették a megvádolt vezető ellen. Ezután Ruszin-Szendi Romulusz, a honvédség új parancsnoka kiemelte, hogy zéró tolerancia van a hadseregben a zaklatókkal szemben és a céljuk, hogy aki egyenruhában van, jól értse: mik azok az erkölcsi normák, amelyekből nem engedünk mi, a Magyar Honvédség – fogalmazott a frissen kinevezett vezető. 

Kapcsolódó

Több eljárás is folyik a honvédségi szexuális zaklatás ügyében

Ruszin-Szendi Romulusz leszögezte: szervezeti szinten akarják megszüntetni a problémát.

Mindezek után július 6-án megtörtént az áthelyezés, így a nő egy más ezredben dolgozhat tovább, ami valószínűleg sokat könnyít a helyzetén az ítélethirdetésig.