Hiába hozta ki az égő épületből a szomszédját egy férfi, már nem lehetett segíteni rajta

2021.07.06. 13:35

Lakástűzben életét vesztette egy férfi Nagymaroson – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője, Darázs Ágnes az MTI-t kedd délután. 

A tájékoztatás szerint a nagymarosi Diófa utcában egy huszonöt négyzetméteres helyiségben az ágy és környezete kapott lángra. A váci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az épületből kihoztak egy lakót, akit átadtak a mentőknek. Az esethez mentőhelikopter is érkezett. Az MTI úgy tudja, hogy az áldozat egy középkorú férfi. 

A Katasztrófavédelem arról is beszámol, hogy kedden délben riasztották a tűzoltókat egy lángokban álló nyolcvan négyzetméteres, egyszintes családi házhoz, melynek egyik szobájában keletkezett tűz, az ágy és annak környezete égett.

Az égő házból a szomszéd hozta ki az eszméletlen férfit, akit rendőrök próbáltak újraéleszteni, azonban annyi füstöt lélegzett be, hogy már nem lehetett rajta segíteni.

A helyszínre négy járművel érkező tizenhárom tűzoltó percek alatt megfékezte a lángokat. A házból egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjon. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát tűzvizsgálat deríti majd ki.