Rétvári Bence: A gender Európa nyugati felének új államvallásává vált

DSZZS20210407021
2021.07.06. 07:13

Nálunk gazdagabb országokban is összeomlott a kórházi ellátás, parkolókban és vonaton kezelték a betegeket, ehhez képest Magyarországon minden betegnek jutott ágy, gyógyszer és személyzet − mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Hírlapnak.

Nagyon fontos eredmény, hogy a magyar egészségügyet legjobban torzító tényezőt, a hálapénzt sikerült kiiktatni, miután hetven éve cipelte magával az egészségügy

− mutatott rá az államtitkár, aki szerint az egészségügyet újabb járványhelyzetekre kell felkészíteni. Hozzátette: januártól folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése. Az orvosbérek két-két és félszeresére emelése után január 1-jétől harminc százalékkal emelkedik az ápolók bére és tovább nő az orvosok bére − mondta Rétvári Bence.

Az államtitkár szerint a teljes tavalyi évet tekintve a tizenegyedik legalacsonyabb többlethalálozási aránnyal Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el. Az idei évről még nincsenek adatok, de az eddigi információk alapján a visegrádi országok közül nálunk lesznek  a legkedvezőbbek a számok, míg az európai országok közül „körülbelül ugyanannyi van előttünk, mint mögöttünk”.

Rétvári Bence kijelentette: a magyar kormány a WHO-protokollok szerint járt el, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) képviselői elismeréssel szóltak Magyarországról. Emlékeztetett: az ország önellátó fertőtlenítőszerek gyártásában, saját lélegeztetőgépeket készít és hamarosan   Debrecenben már vakcinák előállítására is képes lesz.

Az államtitkár a magyar egészségügyi helyzet mellett beszélt a június 15-én elfogadott pedofilellenes törvényről is. Szerinte rövid távon egyre nagyobb nyomás lesz minden közép-európai országon, mert „a gender Európa nyugati felének új államvallásává vált”, míg a magyar kormány a kereszténységet tartja az európai államokat összekötő vallási-kulturális alapnak.

Ami nem a természet rendjéből következik, az történelmi tapasztalatok alapján csak ideig-óráig fenntartható. Hosszú távon tehát győzelemre állunk, de rövid távon még nagy csaták vannak előttünk

− nyilatkozta Rétvári Bence, aki szerint nem fordulhat elő, hogy a szülő rábízza a gyermekét egy óvodára vagy iskolára, és azt veszi észre, hogy az oda beszivárgó szervezetek az ő világnézetével szemben kezdik el nevelni.

(Borítókép: Rétvári Bence. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)