Balesetet okozott a menekülő ukrán cigicsempész

2021.07.06. 10:54

Csempészettel és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak egy Záhony közelében elfogott ukrán férfit − tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-t.

A férfi július 2-án lépett be az országba a záhonyi határátkelőn, azonban adójegy nélküli cigarettát találtak nála, amit az autójában rejtett el. Amikor az ellenőrök észrevették a cigarettát, a férfi beült az autójába, és el akart hajtani az ellenőrzés helyszínéről. Az egyik pénzügyőr a jármű elé állva próbálta megakadályozni a férfit, aki megállás helyett inkább rátaposott a gázpedálra. A pénzügyőrnek sikerült kitérnie a jármű útjából, majd kilincsét megfogva megpróbálta kinyitni az autó ajtaját.

A férfi néhány méteren át magával húzta a kilincset fogó pénzügyőrt, míg a másik munkatársa a segítségére sietett, de nem tudták megállítani. A férfi végül elhajtott a helyszínről, majd rövid időn belül közúti balesetet okozott, és felborult az autójával.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, hivatalos személy elleni erőszak és kétrendbeli közúti veszélyeztetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport