Áldatlan állapotok a Laborc utcai gyerektáborban Óbudán

2021.07.07. 12:25 Módosítva: 2021.07.07. 13:13

Szívbemarkoló szülői levelet közölt közösségi oldalán Óbuda korábbi vezetője. Bús Balázsnak arról írt egy III. kerületi édesanya, hogy a Laborc utcai gyerektáborban

a medencéket nem lehet használni, mivel nincs bennük víz, de ami még felháborítóbb, a rengeteg gyerek a tűző napon egy nem túl nagy, behatárolt betonplaccon ücsörög vagy mozog, mert fel, a fák közé sem engedik őket, állítólag annyira elhanyagolt a terület, hogy veszélyes lenne a gyerekekre.

Elmondása szerint a kialakult helyzet annyira vállalhatatlan, hogy a gyerekekre vigyázó egyik pedagógus az adott hét után nem folytatja tovább a táboroztatást. Addig is a pedagógusok azt kérték a szülőktől, hogy küldjenek a gyerekeknek vízipisztolyt, hogy legalább azzal hűthessék egymást.

Az önkormányzat szerint a kerület előző vezetése a hibás, mert 2019-ben a medence felújítását nem megfelelő minőségben végeztette el. Egy biztos: az itt nyaraló kerületi gyerekek nem fürödhetnek a Laborc utcai tábor medencéjében.

A dolog azért is feltűnő, mivel a folyamatos elvonásokra hivatkozó városvezetés a hétvégén a prémiumkategóriás Lupa Beachre invitálta a III. kerületi lakcímkártyával rendelkezőket egy ingyenes közös strandolásra. Itt a piaci ár egy családi napijegy esetében 11 900 forint. 

Miután az önkormányzat idén az óbudai gyermekeknek sem a Barátság parkban, sem a békásmegyeri Kiserdei táborban nem biztosított strandolási lehetőséget,

a városrész korábbi polgármestere teljes önkormányzati tiszteletdíjából összesen kétszáz darab strandbelépőt vásárolt

a Laborc utcai és a Kiserdei nyári napközis tábor gyermekei számára a Pünkösdfürdői Strandfürdőbe.