Két év börtönt kapott a férfi, aki megvert egy szivárványtáskás nőt

2021.07.07. 16:33 Módosítva: 2021.07.07. 16:34
Két év börtönbüntetésre ítélte a Monori Járásbíróság azt a férfit, aki 2019 augusztusában a bényei falunapon megvert egy fiatal, szivárványszínű táskát viselő nőt és a segítségére siető idős férfit – közölte a Háttér Társaság.

Az elkövetőt közösség tagja elleni erőszak és testi sértés miatt ítélték el. A férfi előbb szitkozódott, majd nekirontott a nőnek. Elkezdte rángatni a táskáját. A sértett leöntötte a férfit sörrel, mire ő a jobb kezével arcon ütötte a nőt. 

A sértett segítségére sietett az egyik ismerősének a nagyapja, a támadó azonban őt is arcon vágta. A földre eső férfit utána a vádlott – és ez idáig ismeretlen társa – többször is megrúgta. A bántalmazott férfi agyrázkódást, zúzódást és járomcsonttörését szenvedett emiatt.

A Monori Rendőrkapitányság először – a támadás motivációját figyelmen kívül hagyva – csak testi sértés miatt indított nyomozást. Ezt azonban a sértett képviseletében eljáró Háttér Társaság többszöri indítványára végül közösség tagja elleni erőszakra is kiterjesztették, így a vádemelés már az előítéletes indítékra is kitért.

A bíróság a vádlottat két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását öt évre felfüggesztette.

Az ítéletet büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, tárgyalás tartása nélkül hozták. Az ügyész és a vádlott tárgyalás tartását kezdeményezheti, így az ítélet még nem jogerős.

Újra hordom a szivárványszínű táskámat. Azért nagyon örülök, hogy végre vége van a jogi eljárásnak is

– mondta az áldozat, hozzátéve: az eset lelkileg is megviselte. 

A Háttér Társaság szerint a nyomozás alatt a támadóról az is kiderült, hogy

egy szélsőjobboldali politikai párthoz, illetve homofób nézeteket valló futballszurkolói csoportokhoz is kötődik.