Lebukott a korrupt főorvos

2021.07.07. 09:39

Vesztegetés elfogadása bűntette miatt indítottak eljárást az ellen az orvos ellen, aki hamis orvosi igazolások kiállításával segítséget nyújtott börtönbüntetésre ítélt embereknek a büntetésük letöltésének elhalasztásában – adta hírül a police.hu.

A rendőrség beszámol róla, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálatot kezdeményezett egy Pest megyei kórház osztályvezető főorvosával szemben, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy 

hamis orvosi igazolások kiállításával segítséget nyújt börtönbüntetésre ítélt embereknek a büntetésük letöltésének elhalasztásában. 

A fentiek ismeretében megbízhatósági vizsgálatot kezdeményeztek a főorvossal szemben, amiben 

a szolgálat tárgyalótisztje háromszázezer forintot ajánlott fel azért, hogy az orvos egy megfelelő, hamis igazolást adjon ki részére, amivel a rá kiszabott börtönbüntetés halasztását kérelmezheti. 

Az osztályvezető főorvos a kérés teljesítésébe beleegyezett, és a felkínált összeget a tárgyalótiszttől átvette, ezek után a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Pest megyei rendőrök a doktornőt vesztegetés elfogadása bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.