16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Karácsony Gergely: Kiharcoltuk a támogatást a fővárosi egészségügynek

2021.07.08. 16:34

Kiharcoltuk, hogy a budapestiek végre megkaphassák azt a színvonalas egészségügyi alapellátást, amelyet megérdemelnek − írja Karácsony Gergely a közösségi oldalán. A főpolgármester közölte: a támogatásból a kerületekkel közösen évente tízmilliárd forintot fordíthatnak daganatos betegségek gyors diagnosztizálására, CT- és MR-vizsgálatokra, orvosi rendelők korszerűsítésére és új orvosi eszközök beszerzésére.

Érdekes módon senkinek nem jutott eszébe a Fővárosnál, hogy megnézze, a polgármester melyik pártnak a tagja, mielőtt még odaítélte volna az összeget

− tette hozzá az ellenzéki politikus, aki egy táblázatban ismertette az Egészséges Budapest Program idei támogatásait kerületi bontásban. Hozzászólásban jelezte, hogy ez egy többéves program, és az igények szerint osztják a támogatást.

Az I. kerület például már tavaly megkapta, ebből teljes egészében ki tudják építeni és fel tudják újítani a kerületi háziorvosi és szakrendelőket, ez zajlik éppen

− írta hozzászólásában Karácsony Gergely.

Az egészségügyi többlettámogatásról szóló megállapodást Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs negyedik ülése után jelentette be. Ennek értelmében a kormány 10,2 milliárd forintos keretet biztosítanak az egészségügyi alapellátási és járóbeteg-szakellátási fejlesztésekre.



  • Hírek
  • Hírek