Kézi vezérlésre kapcsolt a tiszalöki személy, öten tolták át a kereszteződésen

2021.07.08. 22:06

Megyénkben nem egyedülálló, hogy a mozdonyok műszaki hiba miatt megadják magukat – vezeti fel a nem mindennapi beszámolóját a MátészalkaLeaks blog, ahova feltöltöttek egy videót is. Ezen jól látszik, hogy a meghibásodott szerelvényt többen tolják, és ennek hála remélhetőleg eljutott Debrecenig.

Ez nem egy új játékfilm, hanem egy Facebook-oldalra feltöltött felvétel. A rekkenő hőségben éppen a sorompónál állt a kocsisor, amikor meglátták, hogy azért kell a megszokottnál többet várakozni, mert a személyvonat kézi erőre kapcsolt – szó szerint.

A szerelvény első ajtajánál is gyalogosan kísérik a mozdonyt, hátul pedig még négy ember – köztük egy női kalauz – nyomja előre a Tiszalök és Debrecen között közlekedő járművet. 

A blogon egyébként azt írják, hogy ezek a BZ-k mintegy húsz éve kaptak új motort, de 1977 és 1986 között gyártották ezt a típust, az azóta már megszűnt Csehszlovákiában. A Mátészalka–Nyíregyháza és Vásárosnamény–Nyíregyháza között közlekedő szerelvények is elavultak már, de a vasúti pálya is kritikán aluli állapotban van.