Nem esett hasra Orbántól, lecsapott a lézer

IMG 7653
2021.07.08. 19:36
Az ország újságárusával elemeztük a média helyzetét, és kiderítettük, mi az, amit őrült tempóban épít a kormány, mégsem stadion. Ezenkívül szavazások özönét zúdítottuk az olvasóinkra, az Eb-döntő mellett arról is lehetett voksolni, szexista-e a Fucsovics Márton barátnőjét megdicsérő Boris Becker. Erről írt az Index csütörtökön.

Sorra emelik a magyar gazdaság növekedési várakozásait az elemzőházak. A második negyedév rekordnövekedést hozhat, de mi jön a Covid utáni években? – ezt a kérdéskört már a Magyar Közgazdasági Társaság két előadása járta körül, az előadók pedig kemény kritikákat fogalmaztak meg. Részletek itt!

Egy ország ismerte meg a Szigony utcai újságárust, akihez Orbán Viktor beugrott letesztelni a magyar sajtószabadságot. Wölfinger László az Indexnek elmondta, hogy nem esett hasra a kormányfőtől, és azt is elárulta, miként látja a magyar média helyzetét. Nézze meg a videónkat!

A labdarúgó-Európa-bajnokság elődöntője még sokáig szolgáltat témát. A bombaformában védő dán Kasper Schmeichel annak ellenére fogta meg az angol Harry Kane lövését, hogy lézerrel világítottak a szemébe. Az UEFA eljárást indított, ön pedig ebben a cikkben nemcsak a részletekről olvashat, hanem szavazhat is arról, ki nyeri meg az Eb-döntőt.

Őrült tempóban és mennyiségben építi a kormány, mégsem stadion – mi az? Már a rajtkövön áll a kormány Úszó Nemzet Programja, amely nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint azt, hogy minden magyar gyermek tanuljon meg úszni. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszélt projekt részleteiről az Indexnek.

A világelső Novak Djokovics szerdán ugyan három szettben legyőzte Fucsovics Mártont a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének negyeddöntőjében, de teniszezőnk játéka elég meggyőző volt ahhoz, hogy a szerb klasszis magyar üzenettel gratuláljon neki. Bővebben itt!

Fucsovics Márton barátnőjének is kijutott a reflektorfényből. Boris Beckert szexizmussal vádolták azután, hogy megjegyzést tett a magyar teniszező párjára. A részletekről itt olvashat!

FEMINA: „Kerekesszékesként a legbosszantóbb, hogy sok hely számomra egyszerűen nem létezik” – ezt Szabó Attila festőművész és gasztroblogger mondta el a Femina.hu-nak adott interjújában. Deréktól lefelé lebénult egy autóbaleset következtében, pár zárkózott év után azonban aktívabb lett, mint valaha. Részletek itt!

DÍVÁNY: Velencén légkondicionált konténerekben tartja az óráit a térség egyik legkreatívabb tanítónője. A Dívány.hu cikkéből kiderül, hogy a velencei tanítónő milyen ötletes feladatokkal gondoskodik arról, hogy a gyerekek úgy tanulják meg a tananyagot, hogy közben kiélhessék kreatív energiáikat, és hasznos készségeket szerezzenek az élet más területeihez is.

 TOTALCAR: Eljutottunk arra a pontra, amikor a navigáció már nem megkönnyíti, hanem nehezíti az életet. Becslések szerint ma világszerte egymilliárdan használnak ilyen alkalmazásokat. Mellékhatásként a korábban csendes környékeken is váratlanul dugók alakulnak ki, pokollá téve az ott élők mindennapjait. Bővebben a Totalcar.hu-n!

PORT.HU: Vámos Miklós blogposztjában az író ezúttal a szélsőséges hőmérséklet-ingadozás témáját járja körül, kijelentve, hogy negyven fokra a közép-európai ember se testileg, se lelkileg nincsen fölkészülve. Pedig ha hihetünk a tudomány fölkent papjainak, ez még csak a kezdet. A teljes bejegyzés a Port.hu-n!

NAPI.HU: Darázsfészekbe nyúlt a kormány, nem véletlen, hogy hátrál – írja a Napi.hu annak kapcsán, hogy pár nappal ezelőtt egy kormányrendelet-módosítással megszüntették a névtelen adományozás lehetőségét a civil szervezetek számára, majd egy Facebook-posztban jelentették be, hogy csak az ötszázezer forint feletti összegekre vonatkozik majd a bevallási kötelezettség. Részletek itt!