Kórházban ápolt rokon árulhatta el a 25 évvel ezelőtti gyilkosság titkát

2021.07.09. 13:42

Az édesapját is rabosították a Gersakaráton elkövetett gyilkosság gyanúsítottjának, N. Zsolt apja, N. István szabadlábon védekezik – írja a Blikk.

Mint megírtuk, 1996-ban ismeretlen tettes végzett egy idős asszonnyal Gersekaráton. A rendőrség a napokban elfogott egy kétgyerekes apát a Vas megyei járásban. Az ügyben nemrég indult újra a nyomozás, a férfit DNS buktatta le. A napilap a feltételezett elkövető, N. Zsolt édesapjával beszélt.

Nyugodtan megírhatja, hogy hetvenéves létemre bevittek a rendőrségre, hogy gyilkosságért kihallgassanak. Bokaperecet adtak rám, DNS-mintát vettek tőlem, hát milyen mocskos világ ez? 

– tette fel a kérdést a rabosított férfi. Fia, a gyilkossággal gyanúsított N. Zsolt a polgármester információi szerint korábban nyomozóként dolgozott, tavaly hagyta ott a rendőrséget. Később lett a Vasvári Hulladékkezelőnél műszakvezető, a rendőrség egy munkagépből szállította ki a vasvári szeméttelepen.

A Blikk azt írja: a falubeliek úgy tudják, amikor N. Zsolt egyik rokona súlyos beteg lett, a kórházban öntudatlanul kikotyogta szörnyű titkát. Így került képbe Zsolt és az édesapja.

Jolika a keresztanyám volt, sosem felejtem el, szerda volt, amikor átmentem hozzá. Hiába kerestem a házban, végül az udvari vécében találtam rá a holttestére. Nagy megkönnyebbülés, hogy elfogták, de nagy pofon is ez nekem, mert a gyilkos távoli rokonom, pont velünk szemben laktak

– mondta az idős asszony keresztlánya a lapnak. A gyilkosság idején még csak a húszas éveiben járó, most 46 éves N. Zsoltot a hatóságok nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Őrizetbe vételét követően kezdeményezték a letartóztatását a nyomozás felügyeletét ellátó Vas Megyei Főügyészségnél.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport