11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Mandarinméretű jégdarabok esnek az égből, estére jöhet a vörös riasztás

D  KB20170806005
2021.07.09. 15:19

Este vagy késő este a keleti országrészbe is megérkezhetnek a zivatarok. A légmozgás zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 25 és 36 fok között alakul, nyugaton és zivatarok környezetében enyhülhet a hőség a nap végére – írja az Időkép. Az egész országban első- vagy másodfokú figyelmeztetés van érvényben zivatar miatt. 

Forrás: MET.hu
Forrás: MET.hu

Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat arról ír, hogy késő délutántól heves zivatarokra számíthatunk: dél felől várhatóan egy kiterjedt zivatarrendszer éri el az országot, amely késő estére fokozatosan északkeletre helyeződik át. A leghevesebb gócokat szélroham (90-100 km/h, de ezt meghaladó sem kizárt), jégeső (akár több centiméteres) és felhőszakadás (rövid idő alatt lehulló több tíz milliméter csapadék) is kísérheti. Éjjel 1-re inkább a Tiszántúlra helyeződik át a zivatartevékenység. Szombaton a Dunától keletre elszórtan fordulhatnak elő zivatarok, legjellemzőbb kísérőjelenségnek a felhőszakadás tűnik.

Megjegyezték, hogy kis eséllyel a délutáni vagy az esti órákban akár magasabb fokú, azaz piros riasztás is érvénybe léphet az események függvényében.

Ezek alapján könnyen előfordulhat, hogy estére valóban piros riasztás lesz az ügyből, ugyanis az Időkép olvasói fotói alapján mandarinnagyságú jég esik az égből. 

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Negyed hat körül a zivatarrendszer Budapestet is elérte.

(Borítókép: Gyalogosok futnak át az úttesten az esőben Budapesten az Állatkerti sétányon 2017. augusztus 6-án. Fotó: Kallos Bea / MTI)

Önnek is van egy jó képe az időjárásról? Küldje el!
Küldje el nekünk!


  • Hírek
  • Bankszámla