Legalább két órát kell várni Röszkénél

2021.07.09. 14:57

A szabadságukra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt intenzív a forgalom a röszkei autópálya- és közúti határátkelőhelyen – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken délután az MTI-vel. Szabó Szilvia elmondta, a Szerbia felé személygépkocsival utazóknak mindkét átkelőnél két órát kell várakozniuk.

A hétvégén is jelentős forgalom várható, ezért érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi, a tiszaszigeti és az ásotthalmi közúti határátkelőhely, valamennyi 7-től 19 óráig üzemel.

A hétvégén kialakulhatnak sorok a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is. A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota–Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfóoldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.  • Tippek
  • Bankszámla