Lesújtott a vihar a Kincsem Parkra is, több millió forint a kár

2021.07.10. 09:57

Több millió forintos kárt okozott a pénteki vihar a budapesti Kincsem Parkban, amely otthont ad az olimpiai hetes rögbi másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokságán a második fordulónak.

A VPB Kommunikáció szombat reggeli közleménye szerint technikai és konyhai eszközökben, az eseményt közvetítő televíziós stáb kameráiban, valamint sátrakban és számítógépekben okozott kárt a vihar.

Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke elmondta, hogy a szervezőbizottság egész éjjel a károk elhárításán dolgozott. 

Szerencsére a pálya olyan minőségű, hogy a hatalmas vízmennyiség ellenére reggelre játékra alkalmas állapotba került. Éjszaka megkezdődtek a tárgyalások az infrastruktúra újratelepítéséről – nyilatkozta a sportvezető.

A magyar női válogatott egy győzelemmel és két vereséggel zárta a budapesti forduló első napját, a Csehország elleni, utolsó csoportmérkőzése pedig a kedvezőtlen időjárás miatt szombatra csúszott.

A vasárnapig tartó Európa-bajnokságon szombaton lesznek a női torna helyosztói is, valamint ekkor bonyolítják le a férfiak csoportküzdelmeit. A zárónapon a férfiak helyosztóival ér véget a kontinensbajnokság.

Három héttel ezelőtt a megméretés első körében az akkor nyolccsapatos női tornán a magyar együttes az ötödik helyen végzett, a 12 válogatottat felvonultató férfimezőnyben a magyarok kilencedikek lettek.  • Tippek
  • Hírek