Kollégium és munkásszálló lesz a Körszállóból

2021.07.10. 16:05

Nem éri meg szállodaként üzemeltetni a Danubius Hotel Budapestet – köznyelven sokan csak Körszállónak nevezik – a járvány miatt, úgyhogy a 15 hónapja tartó üzemszünet után a Danubius Hotels úgy döntött, bérbe adja az épületet. Aki pedig bérelni fogja – a Hotel & More Szállodák Zrt. – úgy döntött, kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként nyitja meg újra az épületet – tudta meg a Turizmus portál.  

„A jelenlegi, bizonytalan turisztikai helyzetben a Danubius Hotel Budapest esetében a hagyományos, szállodaként történő üzemeltetést egyelőre nem láttuk üzletileg megalapozottnak a következő egy-két évben. A már 15 hónapja zárva tartó épületet hasznosítani kívántuk, melyre most átmeneti megoldást találtunk. Az épület három évre szóló bérbeadásával, valamint annak megváltozott profillal történő működtetésével ismét üzemelhet az ingatlan, amihez megfelelő partnerre találtunk” – nyilatkozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

Az átvétel 2021. szeptember 1-jén történik meg, terveink szerint ősztől nyitja meg ismét a Hotel Budapest a kapuit, ezt már Klemm Balázs, a bérbe vevő Hotel & More Szállodák Zrt. vezérigazgatója mondta.