Megérkezett a vihar, és elmosta a fél Dunántúlt, zuhogott Budapesten is

2021.07.11. 13:41 Módosítva: 2021.07.11. 15:46

Cikkünk folyamatosan frissül!

Az Időkép felvételei szerint fél 2 körül megérkezett az eső Budapestre is. A Kunigunda útjánál kihelyezett kamera alapján a fél fővárost szinte teljesen betakarják a felhők. Néhol leszakadt az ég, a Római-parton valaki az autójában rekedt a lezúduló víz miatt, a Bikás parkban hirtelen borult be az ég, és kezdett el esni. Jelenleg a fővárosban 23 fok van. 

Eközben Abádszalók, Ács, Alsózsolca, Bábolna, Bodajk, Enying, Jászárokszállás, Kisköre, Mór, Oroszlány, Polgár, Polgárdi felett villámlott, aztán jött a felhőszakadás. Az északi, északnyugati tájakon, a Bakonyban és attól északra hullott a legtöbb csapadék. Az Időkép Kajárpécen közel 55, Homokbögötén 49, Cseszneken 47, Bakonyszombathelyen 39 millimétert mért, de északkeleten, Forrón is összegyűlt 35 milliméter eddig.

Abaújszolnokon jégeső is esett, az Időkép pedig egy látványos összeállítást készített arról, hogy Budapesten, Regécen és Siófokon hogyan nézett ki a felhőszakadás.

Zuhogott Győrben is, ahol több mint 30 helyre riasztották a tűzoltókat, néhol térdig ért a víz.

Az OMSZ Észak-Magyarországra másodfokú, Közép-Magyarországra pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Kapcsolódó

Támadnak a zivatarok, másodfokú riasztást adott ki meteorológiai szolgálat

A katasztrófavédelem figyelmeztet rá, hogy senki se próbáljon meg áthajtani autójával a vízfolyásokon.

Előrejelzése szerint többfelé és több alkalommal várható zivatar vasárnap, átmenetileg viharos, 60-70 kilométer per órás széllökésekkel és kis méretű, 1 centiméter átmérőjű jéggel.

Vasárnap délután egyébként szinte bárhol Magyarországon megdörrenhet az ég – írja az Időkép –, hiszen minden légköri feltétel adott a zivatarok, köztük a heves zivatarok kialakulásához, amelyek a Kárpát-medence felett hullámzó front és az általa létrehozott erős összeáramlási zóna mentén fognak rendszerbe szerveződni.

Önnek is van egy jó képe az időjárásról? Küldje el!
Küldje el nekünk!


  • Hírek
  • Személyi kölcsön