Ilyen lehet a trópusi Magyarország, fülledt, forró, zivataros hét jön

2021.07.11. 17:27

A nap hátralevő részében szinte minden tájegységünkön számíthatunk záporokra, zivatarokra, köztük heves zivatarokra is. A szél csak zivatarok környékén lehet erős, viharos. Délután 25–34 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően több fokkal visszaesik a hőmérséklet – írja az Időkép

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A következő napokban ismét melegszik a levegő, a hét közepén akár 38 fok is lehet. Emellett viszont többször várhatók záporok, zivatarok – derül ki már az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn erősen gomolyfelhők jelennek meg az égen, a legtöbb napsütés a Nyugat-Dunántúlon és a déli megyékben, a legkevesebb pedig az Északi-középhegység területén várható. Elszórtan zápor, zivatar is lesz. A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon a legkisebb az esély csapadékra. Zivatarok környezetében erős vagy viharos is lehet a szél is. A leghidegebb órákban 14–20 fok lesz. Napközben 27–34 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden sok napsütés várható. Főleg az északkeleti területeken valószínű szórványosan zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódik a szél. A hajnali 14–21 fokról 32 és 37, az északkeleti tájakon 28 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön több órára kisüt a nap, de helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet szerdán 17–24, csütörtökön 15–24 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 28–38, csütörtökön 27–34 fok között alakulnak.

Pénteken felhősebb lesz az ég, és többfelé várható zápor, zivatar. Hajnalban 14–20, a délutáni órákban 25–31 fok várható.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Szombaton és vasárnap is borús idő várható, több helyen záporral, zivatarral. Sokfelé élénk, helyenként erős, zivatar térségében viharos lesz a szél. A hajnali órákban mindkét nap 13–20 fok lesz. A csúcsértékek szombaton 23–30, vasárnap 25–32 fok között alakulnak.  • Tippek
  • Bankszámla