Videó: életveszélyes manőverrel kényszerítette jobbra tartásra a motoros a kisbuszt Budaörsnél

2021.07.11. 11:32

Egy motoros az M1–M7 bevezetőjén sajátos módon hívta fel egy kisbusz sofőrjének a figyelmét a jobbra tartásra, kevésen múlott a két jármű ütközése. Az esetről készült videót a bpiautosok.hu portál osztotta meg. 

A felvételen jól látható, hogy a fehér színű kisbusz nem tesz eleget a jobbra tartási kötelezettségének, azonban egy hátulról érkező motoros nem lassít, pedig valószínűleg érzékeli az előtte haladó járművet, hanem megelőzi azt a belső sáv záróvonalán a betonterelő és a furgon között. 

Nem túlzás azt állítani, hogy millimétereken múlott a baleset. A kisbusz sofőrje, hogy elkerülje az ütközést, hirtelen jobbra rántja a kormányt, szerencse, hogy közvetlenül a mellette lévő sávban éppen nem tartózkodott más jármű, mert így egy ilyen forgalmas útszakaszon akár tömegkarambol is kialakulhatott volna. 

A videó második felében a körforgalomban való közlekedés, illetve feltételezhetően annak nem ismerete elevenedik meg, amikor a menetiránnyal szembe fordul egy autós Veszprém belvárosában.  • Tippek
  • Bankszámla