Győrre leszakadt az ég, a víz néhol térdig ér

2021.07.11. 16:30 Módosítva: 2021.07.11. 16:34

Több mint harminc helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit vasárnap délután Győrben és környékén a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esővíz miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

A közleményben ismertették, hogy Győrben a Vasvári Pál utcában egy egészségügyi intézmény két épületének alagsorában is ötven-hatvan centiméter magasan gyűlt össze az esővíz.

Az Attila utca egyik társasházának pincéjében huszonöt centiméter magasan áll a víz, és az Áchim András utcában is esővíz öntött el egy épületet. Győrújbaráton a Kossuth utcában több pincében is fél méter magasan gyűlt össze az esővíz.  

Győrszemerén az Akácfa utcában egy épület pincéjében mintegy ötven köbméter víz gyűlt össze, és a Kisfaludy utcában is egy pincét öntött el a víz, ami berendezési tárgyakat veszélyeztetett.

A tűzoltók valamennyi helyszínen elkezdték eltávolítani a vizet a pincékből.

Győrszemerénél ezenfelül egy személyautót sodort el a víz, amelynek sofőrje nem tudott kiszállni. A győri hivatásos tűzoltók kivontatták a vízből a járművet. A tájékoztatásban hozzátették: a bejelentések folyamatosan érkeznek, a tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.  • Tippek
  • Hitelkártya