Hadházy Ákos szerint propagandaként üzemel a zuglói önkormányzati lap

2021.07.12. 10:23

Keményen bírálta a zuglói önkormányzati sajtót, a Zuglói Lapokat Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Facebook-bejegyzésében a politikus azt írta:

Orbán Viktor hatalmának egyik pillére a propagandagépezet, amely gátlástalanul hazudik és minden csatornán a végtelenségig képes sulykolni a kívánt üzenetet. […] Nem szabad azonban abba a hibába esnünk, hogy megpróbáljuk lemásolni a Fideszt!

A helyi előválasztáson a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által támogatott politikus bejegyzéséhez egy videót és egy képet is mellékelt a bírált újság címlapjairól, ahol valahogy mindegyiken a szocialista Tóth Csaba, a választókerület parlamenti képviselője díszeleg. Leszögezte szándékát, miszerint 2022 után ennek véget kell vetni, ugyanis a demokrácia nem működhet „szabad és sokszínű” média nélkül. Hadházy Ákos – aki korábban Szekszárdon politizált, de most Zuglóban indul az ellenzéki előválasztáson – azt írja, a Zuglói Lapok

ingyenes, »minden postaládás« újság, kiadója a Zugló Információs és Médiacsoport Kft. Ez a cég évente több mint 200 millió forintba kerül az adófizetőknek. A feladata elvileg az lenne, hogy a helyi információk »pártok feletti, független és elfogulatlan módon« jussanak el minden zuglói lakoshoz, de ettől ez a kiadvány nagyon messze van.

Hadházy Ákos közölte, az ország többi részéhez hasonlóan Zuglóban is alapvető változásokra van szükség, többek között a média terén is. Kifejtette, miszerint a közpénzből fizetett propaganda betiltására már kész törvényjavaslatuk van.