Egy taxi hátsó ülésén rabolták ki a kiskorú dílert Budapesten

2021.07.13. 17:00 Módosítva: 2021.07.13. 17:13

2018. november 30-án az esti órákban találkozott, a XIV. kerületi Újvilág utcában a jóhiszemű, kiskorú kábítószer-kereskedő egy férfivel, aki előzetesen azért kereste meg, hogy drogot vásároljon tőle, ám a vevő kirabolta a dílert, tettéért fél évre is a rácsok mögé kerülhet – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Az ügyészség beszámol róla, hogy a bűncselekmény idején tizenhét éves fiú kábítószert akart eladni egy férfinek, ezért beültek a „vevő” ismerősének taxijába, majd amikor a drogkereskedő elővett egy kábítószert tartalmazó borítékot, 

a vádlott kikapta a kezéből, ezután egy gáz-riasztó pisztolyt és kirabolta a kiskorút. Kábítószert, pénzt és mobiltelefont vette el tőle.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a rablót bűnösnek mondta ki, és ezért őt öt év hat hónap fegyházbüntetésre, valamint 350 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség szigorúbb ítéletet szeretne, a fegyveresrabló 2019 szeptemberében történt elfogása óta letartóztatásban van, amit a bíróság az ítélethirdetést követően, ügyészi indítványra, a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartott. 

A vádlottat 2019 szeptemberében elfogták, azóta letartóztatásban van, amit a bíróság az ítélethirdetést követően, ügyészi indítványra, a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartott. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának rendőrei 2019. szeptember 17-én fogták el gödöllői albérletében a 23 éves férfit, amiről videó készült.