Meztelenül kóborolt egy hároméves kisfiú Dunakeszi utcáin

2021.07.13. 10:34

Egy járókelőnek tűnt fel péntek délelőtt, hogy meztelenül sétál egy kisfiú Dunakeszi egyik utcájában. Mivel vele nem állt szóba, hívta a rendőrséget – olvasható a police.hu oldalán.

Mint írják, a vegyes járőrpár női tagja – egy négy- és egy hároméves testvérpár anyukája – szólította meg rutinosan az akkor már egy kölcsönpólóban és a környékről összesereglett felnőttek gyűrűjében zavartan és ijedten álldogáló gyermeket. Bemutatkozott neki, elmondta, hogy rendőr, és megbízhat benne.

A kisfiú barátságosan és közlékenyen válaszolt kérdéseire, elárulta keresztnevét és azt is, hogy négyéves – mint utóbb kiderült, idősebbnek mondta magát, mint amennyi, hiszen januárban lett háromesztendős. Azt is elmondta, hogy bölcsődés, de nem tudta, hol, a szülei nevére vonatkozó kérdésekre csak „anya” és „apa” választ tudott adni, lakcímét nem ismerte.

A főtörzsőrmester hívó szavára szívesen beült a szolgálati autóba, majd együtt indultak a közeli ügyeletes bölcsődébe, ott azonban nem ismerte fel senki. Míg a rendőr az udvaron játszva terelte el a kisfiú figyelmét, társa az intézményvezető segítségével megtudta, ki is ő valójában. Miközben a gyermek édesanyjával felvették a kapcsolatot, a többi érdeklődő bölcsődés körbevette a rendőrt, minden felszerelését, ruhadarabját tüzetesen megszemlélte, és mindegyikhez magyarázatot várt. Az előre nem tervezett bemutató, a tea és a keksz elfogyasztása után indulhattak csak útnak

– írja a rendőrség.

A rendőrök a gyermek édesanyjától megtudták, a kicsi felügyeletével a nagypapát bízták meg, aki lánya telefonhívásáig nem is tudta, hogy unokája eltűnt – tévét nézett. A kisfiút az ideiglenes egyenruhás felügyelet után épen és egészségesen hazavitték. A 66 éves nagypapa esetleges büntetőjogi felelősségét a Dunakeszi Rendőrkapitányság vizsgálja.