Berki ezt kapta első fokon, Gábor Zsazsa magyar földben nyugszik, Zacher a nyári kilátásokról

IMG 7653 (1)
2021.07.13. 19:28
Az Index gyorsan pörgő hírei közül összegyűjtöttük a leglényegesebbeket. Lapozza át, biztosan talál olyat, amiről lemaradt, ezúton segítünk pótolni az esetleges hiányosságokat.

ÍTÉLET: A bíróság első fokon két év börtönre ítélte Berki Krisztiánt, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztették. Az ügyészség súlyosbításért fellebbez, Berki három nap gondolkodási időt kért. Ott voltunk a tárgyaláson, majd az ítélet fényében szakjogásszal, a Totalcaron is gyakran szakértő Dr. Herpy Miklóssal kommentáltattuk az ítéletet

UTAZÁSTERVEZÉS: Felhívtuk Zacher Gábort, hogy megkérdezzük, mikorra tervezzük a nyaralást. „Azt mondom, keressünk belföldi úti célt, bírja ki a magyar tenger nélkül az idei nyarat, mert baj lesz! Negyedik hullám ugyanis lesz, a kérdés csak az, hogy mikor és milyen erővel érkezik – vélekedett az Indexnek.

HARMADIK OLTÁS: Fél év elteltével célszerűnek tartja beadatni a harmadik dózist a hatvan év fölötti átoltottaknak Kásler Miklós. Az Emmi minisztere úgy látja, nincsen alternatívája az oltásnak, ezért egy súlyosabb negyedik hullám elkerülése ellen is csak ez jelenthet megoldást.

EGÉSZSÉGÜGY: Az Index cikksorozata után Kásler Miklós miniszter is lépett a Zala megyei traumatológiai ellátás kálváriája miatt. Megunta a lázadást, majd úgy döntött, átfogó vizsgálatot indít a kórházukat elhagyó orvosok ügyében.

KULTÚRA: Óriási sikert aratott Cannes-ban Mundruczó Kornél filmje, az Evolúció, mely generációkon átívelő traumáink feldolgozását helyezi a középpontba. A rendező nyolcadszor szerepel a világ legrangosabb filmfesztiválján. Cannes-ban sikerült elkapnunk egy exkluzív nagyinterjúra.

KÖLTÖZÉS: Elhagyja a Meseország mindenkié szerkesztője az országot, nehezményezi ugyanis, hogy Magyarországon az LMBTQ+ közösségnek bántalmazó kapcsolat jut osztályrészül. Nem találta meg Magyarországon a meseországot.

BÚCSÚ: Végső nyugalomra helyezték a közel 100 évet megélt színésznőt, a legendás Gábor Zsazsát. Mától a Kerepesi úti temetőben alussza örök álmát a díva, akit az utolsó útjára az Index is elkísért.

IDŐJÁRÁS: Berendezkedett a 38-40 Celsius fokokra? Nos, felejtse el, mert annál is több lesz, és ez sajnos nem riogatás, az Időkép is megerősítette!

TÁRSKIADVÁNYAINK: A Femina annak járt utána, mi a különbség a nárcizmus és az önszeretet között? A Dívány ma egy magyar ikerpár történetén keresztül mesélte el, hogyan juthat valaki a szegénységből a hollywoodi csillogásba. Az én kutyám a nepáli kutyaünnepekről ír, illetve annak jár utána, ott pontosan mit ünnepelnek.