Tizenkétezer békásmegyeri lakásban nem lesz meleg víz

2021.07.14. 18:44 Módosítva: 2021.07.14. 18:47

Távvezeték-karbantartást végeznek Békásmegyeren, az észak-budai fűtőmű hőkörzetében, emiatt csütörtök 0 órától péntek hajnalig szünetel a melegvíz-szolgáltatás 12 ezer ottani lakásban – közölte a Főtáv Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a társaság a fűtési időszakra való felkészülés részeként az észak-budai fűtőmű hőkörzetében, a III. kerületi Pusztakúti úton szakaszolószerelvényeket cserél, valamint további karbantartási és javítási munkákat végez.

Az 1975-ben lefektetett, 700 milliméter átmérőjű gerinctávvezetéken elvégzendő munkálatok miatt az érintett területen, Békásmegyeren a melegvíz-szolgáltatás az említett időszakban 12 091 lakásban, 195 közintézményben és nyolc ipari fogyasztónál szünetel majd – írták. Az érintett épületek teljes listája ide kattintva elérhető.

A Főtáv közölte továbbá, hogy a városi szintű távfűtőrendszereknél is elengedhetetlen, tervezett karbantartási munkálatok teszik lehetővé, hogy felkészüljenek a fűtési időszakra, ezzel biztosítva a fogyasztók számára a folyamatos szolgáltatást a hideg idő beköszöntével is.