Megbolondult az időjárás, Sopront keményen elverte a jég

2021.07.14. 07:44

Zivatarokkal érkezett meg a Dunántúlra a hullámzó frontrendszer. Keleten derült a reggel, csak a szaharai por homályosítja el a napkeltét – írja az Időkép.

Megbolondult az időjárás, a nyugati országrészben, Győrben és a határ mentén óriási esőzésekről számoltak be. És ha mindez nem lenne elég, az Időkép Facebook-posztja alatti kép tanúsága szerint Sopronban volt, ahol több centiméteres, epernagyságú jégdarabok hullottak az égből.

Szerdán a déli órákig elsősorban a Dunántúl nyugati felén fordulhatnak elő zivatarok, arrafelé később stabilizálódik a légkör. Átmeneti szünetet követően a késő délutáni óráktól az ország középső, széles sávjában lehetnek zivatarok, heves zivatarok. A zivatarok dél felől észak felé haladva akár rendszerbe is szerveződhetnek.

A legintenzívebb zivatarokat viharos széllökés (jellemzően 60-80 kilométer per óra), intenzív csapadék (körülbelül 10-20 milliméter), valamint jégeső (akár 2-3 centiméteres darabok is) kísérheti. Éjszaka az ország keleti felén lehet további zivatartevékenység  írja a met.hu.