Ez nem kezdődik túl jól, már hajnalban bedugult az M0-s, az M1-es és az M3-as is

2021.07.14. 06:34

Erős a forgalom az M0-s autóút déli szektorán. Az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a Hárosi Duna-hídnál torpan meg a közlekedés, néhány perccel megnőtt a menetidő. Lelassult a haladás az M3-as autópálya bevezető szakaszán is, az M0-s autóúti csomóponttól befelé – utinform.hu.

Az M0-s autóút déli szakaszán javítják a Hárosi Duna-hidat. Az M1-es autópálya felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat a 14-es és 16-os kilométer között az M5-ös autópálya felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként két–két sáv járható. A 16-os kilométernél lévő Halásztelek csomópontban lezárták az M1-es autópálya felé vezető felhajtó ágat, helyette a 17-es kilométernél lévő gerincúti csomópontban lehet felhajtani az autóútra.

Az M1-es autópályán, mindkét oldalon felújítják a 162-es kilométernél lévő Moson pihenőt. A teherautósok a pihenőt használhatják ugyan, de tankolni nem tudnak, ott csak személyautóval lehet üzemanyagot vételezni. Helyette a Győrt elkerülő szakaszon, a 119-es kilométernél lévő Arrabona pihenőhely és benzinkút használható.  

Az M3-as autópályán, Vásárosnamény felé, Gödöllő és Bag között a betonfalat javítják. A 30-as és 35-ös kilométer közötti szakaszon a belső sávot lezárták, a forgalmat sávelhúzással a külső és leállósávon vezetik.

Az M30-as autópályán Miskolc felé, Hejőszalonta térségében egy hidat javítanak. A 9-es és a 11-es km között a külső sávot lezárták.

Az M35-ös autópályán, csomópont építési munkák miatt, a Józsai pihenőhely közelében mindkét oldalon sávelhúzásos terelés van érvényben. A 37-es kilométernél lezártak egy csomóponti ágat, így az M3-as autópálya felől érkezők a Debrecen-észak kijáratnál a 354-es főút felé nem tudnak kihajtani. Kerülni az M35-ön tovább haladva, a következő, Debrecen-nyugat (33-as főúti) csomópontnál lehajtva lehet. Ide kapcsolódik, hogy a 354-es főúton, a Debrecen felé vezető oldalon, az 1-es kilométer közelében építési munka miatt a külső sávot lezárták.  

Az M4-es autópályán, az M35-ös autópálya felé vezető oldalon a 224-es kilométernél, Gáborján térségében lezárták a külső sávot, burkolatjavítás miatt.

Az M5-ös autópályán, Kecskemét térségében, a 80-as és a 84-es kilométer között sávelhúzásos terelésben haladhatnak az autósok. A főváros felé a leálló és a külső sávon, a határ felé a belső sávon, és az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján vezetik a forgalmat.