Az összes BKV-busz és troli átállhat az első ajtós felszállásra

2021.07.15. 08:08 Módosítva: 2021.07.15. 08:13

Hamarosan az összes buszon és trolin bevezethetik az első ajtós felszállást, a cél az, hogy hétvégén a teljes hálózaton ez legyen érvényben, hétközben pedig csak néhány nagyon forgalmas járat, vagy azok egyes szakaszai jelenthetnek kivételt – értesült a Magyar Nemzet.

Bár hivatalos információkkal nem támasztották alá, a kormánypárti lap szerint ez automatikusan a menetidők meghosszabbodását fogja jelenteni, bár a városban megkezdett több felújítási munkálat miatt egyébként is lehet ideiglenesen számítani ilyesmire.

Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének (BTDSZ) elnöke a lapnak kifejtette, hogy a jelenlegi terv szerint a sofőrök jegyellenőrzési járulékot kapnának a pluszfeladat elvégzéséért, ám ez a bérmegtakarítás terhére történik. 

Egyre nagyobb terhet raknak a járművezetőkre. Ha így alakul, megutáltatjuk ezt a szép és felelősségteljes szakmát

 – hangzott a prognózis.

A BTDSZ azt javasolta, hogy szüntessék meg az olyan munkaköröket, amelyek mögött nincs valós teljesítmény, csak a kifizetés. Emellett halasszák el a vezetői prémiumok kifizetését, a jegyjutalékot pedig abból fizessék ki, ne pedig a bérmegtakarítás terhére. Hozzátették, természetesen amikor a BKV finanszírozása rendbe jön, a vezetői prémiumok kifizetése rögvest történjen meg.