Vendetta Fejér megyében: vascsövekkel és kutyával támadt rá rokonaikra egy család

2021.07.15. 10:13 Módosítva: 2021.07.15. 10:13

Vádat emeltek egy fiatalkorúval és apjával, valamint társaikkal szemben, akik éjszaka otthonukban törtek rá rokonaikra, és bántalmazták őket – tudatta a Fejér Megyei Főügyészség.

Az ügyészség beszámol róla, hogy az ügy elsőrendű vádlottja élettársi kapcsolata megromlását követően 2019. július 8-án este egy vitában 

volt élettársát, valamint lányát felpofozta az utcán, mire a lánya élettársa közbelépett, és ellökte a férfit.

Ezt követően az erőszakos férfi otthon családtagjainak már úgy adta elő a történteket, hogy lánya élettársa és annak családja bántalmazták őt. Ebből indult a vendetta, amiben a férfi fiatalkorú fiával, valamint testvérei gyermekeivel vascsövet, szőlőkarót és kaszát vettek magukhoz, és azokkal felfegyverkezve egy harci kutyával együtt elmentek a férfi lányának lakóhelyére.

A rokonaikhoz érve azok házánál 

a tolózárral bezárt kaput berúgták, a ház tulajdonosára ráuszították a kutyát,

és az beleharapott a sértettbe. A férfi és fia a náluk lévő eszközökkel a fején megütötték a sértettet, aki a bántalmazás folytán megszédült, és egy padra rogyott.

Ezt követően a férfi fiával és négy unokaöccsével együtt közösen rátámadt a nő élettársára, a náluk lévő eszközökkel fejét és védekezésként maga elé emelt kezét ütlegelték.

A férfiak közben a nőt is megütötték, aki próbált élettársa védelmére kelni. 

Az idősebb sértett életveszélyes, a nő nyolc napon túl gyógyuló, míg élettársa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban esetében is fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának veszélye. 

A fegyveres támadóra az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést, míg fiára fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztést, illetve az életveszélyes sérülést eredményező társaikkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést kértek a bíróságtól.