Varga Judit: Csak kibújt a szög a zsákból

2021.07.15. 18:54

Varga Judit szerint az Európai Bizottság elismerte: azt sérelmezi, hogy a magyar köznevelési intézményekbe nem engedik be az „LMBTQ-lobbit”. Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán írt arról, hogy mi áll az Európai Bizottság hivatalos felszólításában, amit csütörtökön küldtek meg – adta hírül az MTI.

A miniszter szerint a hivatalos felszólítás egyértelművé teszi, hogy a testületnek az a baja a gyermekvédelmi törvénnyel, hogy megtiltja mindenfajta szexuális propaganda terjesztését, így az LMBTQ-szervezetek és aktivisták óvodai és iskolai tevékenységét is.

Hozzátette: az EB szerint sérti az uniós szolgáltatások szabad áramlását az a tilalom, amelynek értelmében „szexuális kultúráról, nemi életről, nemi irányultságról, valamint szexuális fejlődésről szóló foglalkozások” az oktatás keretében nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésére, a nem megváltoztatására, illetve a homoszexualitás népszerűsítésére. 

Varga Judit szerint a testület sérelmezi, hogy Magyarországon nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. 

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény egyes rendelkezései miatt.