Kilépett a Fidelitasból, miután drogtermesztéssel hozták kapcsolatba

2021.07.16. 21:01

Ahogy az Index korábban megírtaa Fidelitas egyik hódmezővásárhelyi vezetője lehet az egyik szereplője annak a kábítószer-termesztési ügynek, amelyről kedden számolt be honlapján a rendőrség.

Bár a rendőrségi közleményben sem a gyanúsítottként kihallgatott férfi, sem a Fidesz ifjúsági szervezetének neve nem szerepelt, a hódmezővásárhelyi Fidelitas bejelentette, hogy egy tagtársuk kilépett a szervezetből, miután Márki-Zay Péter, a város polgármestere nevesítette az elkövetőt, és elmondta, hogy fidelitasos vezetőről van szó.

Mivel a kialakult helyzetből politikai ügyet próbálnak kreálni, ezért az érintett tagtársunk a mai napon kilépett a helyi szervezetünkből, mivel nem akar ártani közösségünknek 

– áll a szervezet közleményében, amely hangsúlyozza, hogy a Fidelitas minden bűncselekményt elítél, és álláspontjuk szerint mindenkinek vállalnia kell tetteiért a felelősséget.

A rendőrség közlése szerint a gyanúsítottak  egy tanyán több mint 350 tő különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisz növényt termesztettek, és a bűncselekmény elkövetését elismerték.