18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tíz év börtönre ítélték, amiért társával majdnem halálra verte az apját

2021.07.16. 12:55 Módosítva: 2021.07.16. 12:55

Nem jogerősen tíz év börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék pénteken azt a férfit, aki – a most ugyancsak tíz évre ítélt társával – tavaly májusban életveszélyesen bántalmazta és megkéselte az édesapját.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a vádlottakat emberölés bűntettének kísérletében, személyi szabadság megsértésének bűntettében, kifosztás bűntettében, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérletében és okirattal visszaélés vétségében találták bűnösnek.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlottak 2020 februárjától közös háztartásban éltek az elsőrendű vádlott édesapjával egy nyíregyházi lakásban, családi problémáik miatt az apa és a fia között rendszeresek voltak a veszekedések. A három férfi 2020. május 22-én együtt italozott az egyik kocsmában, hazaérve azonban ismét összevesztek.

Az idősebb férfit fia előbb életveszélyesen megfenyegette, ököllel többször megütötte. A földre esett sértettet a két vádlott az ágyra ültette, lábait lefogták és pulóverrel összekötözték. A védekezni próbáló idős férfit fia ismét megütötte, megszúrta egy késsel, majd társával különböző ruhadarabok segítségével megpróbálták megfojtani. A megkötözött emberre ezután rázárták a szoba ajtaját, elvették mobiltelefonját, irattárcáját, kulcscsomóját és bankkártyáját

– ismertette a sajtószóvivő.

A vádlottak Ausztriába akartak szökni, ehhez Nyíregyházán egy bankautomatából próbáltak készpénzt felvenni a sértett bankszámlájáról. A rendőrök végül a Keleti pályaudvaron fogták el őket. Az idős férfi a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az előkészítő ülésen mindkét vádlott beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyalás jogáról.

Az ítélet ellen a vádlottak és egyikük védője fellebbezett, a másodrendű vádlott védője három nap gondolkodási időt kért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport