Kifüggesztett szivárványos zászló miatt támadtak egy lakásra a József körúton

2021.07.16. 21:49

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást ismeretlenek ellen, akik rátámadtak egy budapesti lakásra, amelynek erkélyére LMBTQ-zászlót feszítettek ki. 

Este 11 óra körül ütni-verni és rugdosni kezdte a bejárati ajtót 3 felnőtt férfi, majd a zárat kezdték bütykölni annak reményében, hogy bejuthatnak az ingatlanba

– számolt be a rémisztő történtekről az egyik lakótárs a Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene  alapítvány közösségi oldalán.

A kétéves kisfiukkal a lakásban tartózkodó család a rendőrséget hívta segítségül. A hatóságok pár perc alatt a helyszínre érkeztek ugyan, ám közben az elkövetők kereket oldottak.

A rendőrök mindenesetre azt tanácsolták nekik, hogy a saját testi épségük megőrzése, valamint a későbbi hasonló betolakodási szándékok elkerülése érdekében szedjék le a zászlót az erkélyről.

A poszt írója azért osztotta meg esetüket, hogy mindenki legyen óvatos, akinél szivárványos zászló vagy hasonló dolog utal a nemi identitására vagy szexuális orientációjára.

Hálát adok az égnek, hogy nem jutottak be hozzánk, elképzelni sem tudom, hogy hogyan folytatódott volna a történet, ha nem fog ki rajtuk a bejárati ajtónk

– fogalmazott bejegyzésében, hozzátéve, hogy bár semelyiküknek nem esett baja, mégis csalódottak, mivel nekik kell eltávolítaniuk valamit az otthonukból, „csak mert az néhány idegennek nem tetszik”.

Még mindig ott tartunk, hogy ellehetetlenítenek az alapvető emberi jogainkban és még mindig mi vagyunk azok, akiknek óvakodni kell, akiknek kétszer meg kell gondolniuk, hogy mit engednek meg maguknak a saját otthonukban

– írta, de kifejezte reményét, hogy nem nyerhetnek azok, akik így próbálják az akaratukat érvényesíteni.

A hvg.hu megkérdezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól, hogy másokat is ért-e atrocitás LMBTQ-s jelkép miatt. Azt a választ kapták, hogy hasonló esetről bejelentés vagy feljelentés eddig nem érkezett. A 444.hu arról ír, hogy a megtámadott lakás a József körúton található.