Triplázhatnak az oltottak, jön a magyar Vaják

IMG 7653
2021.07.16. 19:32
Három a magyar igazság, a világon elsőként nálunk kaphatják meg a harmadik adag vakcinát a már oltottak - erről Orbán Viktor beszélt reggeli interjújában. Schell Judit pedig arról, miért hagyta ott Spanyolországot és a Thália Színházat. Napi hírösszefoglaló, avagy erről írt az Index pénteken.

Orbán Viktor bejelentésével indult a nap, és újra kiderült, hogy három a magyar igazság. Magyarország a világon elsőként teszi lehetővé a harmadik oltást , és nálunk is kötelező lesz az egészségügyben dolgozóknak a vakcina felvétele. Az intézkedés részleteiről itt olvashat.

A miniszterelnöki bejelentésben kivételesen senki nem talált kivetnivalót, az Index által megkérdezett mikrobiológus, Barcs István szerint racionális döntés született, és Sarkadi Balázs akadémikus is pozitív fordulatról beszélt. Most már minden az oltási hajlandóságon múlik, az Index és a Kutatócentrum felmérése erről vegyes képet mutat.

Hosszú idő után először az Indexnek adott interjút Schell Judit, aki egy éve Spanyolországba költözött. A hazatérőben lévő színésznőt Cannes-ban értük utol, és egyebek mellett arról is beszélt, miért mondott fel a Thália Színházban. Olvassa el interjúnkat!

Jön a magyar Vaják: nemzetközi léptékű sorozatot forgatnak hazánkban Bán Mór Hunyadi-regényei alapján. Azt még nem tudni, a Netflixre kerül-e majd a produkció, de ha csak fele olyan látványos lesz, mint Fazekas Attila és Bán Mór Hunyadi-képregénye, akkor bárhol megállja majd a helyét. Részletek itt!

Egyre súlyosabb következményei vannak az áradásoknak Németországban, a halottak száma óráról órára nő, a hatóságok rengeteg embert tartanak számon eltűntként. A magyar kormány is felajánlotta segítségét a katasztrófa okozta károk elhárításához. Bővebben itt!

Áll a bál Lengyelországban, ahol még a magyar mércével mérve is kezd eldurvulni a politikai iszapbirkózás. Az Index által megkérdezett lengyel politikai elemző annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy Lengyelország mintegy balesetszerűen kiléphet az Európai Unióból. Olvassa el cikkünket!

FEMINA: Egy dúsgazdag amerikai vállalkozó 300 ezer dollárért megvásárolt egy óriási rakétasilót, és luxusatombunkerré alakíttatta azt azon tehetősek számára, akik készek több millió dollárt áldozni a túlélésért. A hihetetlen helyből a Femina nyújtott ízelítőt.

DÍVÁNY: Ezerszer hallott történetek és tényként ismert dolgok, melyekről azt hinnéd, a valóságon alapulnak, pedig többnyire a fantázia szüleményei. A Dívány lerántja a leplet a történelem legismertebb tévhiteiről, most az első éjszaka jogának legendáját járták körbe. Részletek a Díványon.

NAPI.HU: Az MNB eddigi zöld lakáshitelprogramja lyukra futott, de az újonnan beharangozott konstrukció részleteit alig várják már a bankok. Ha a jegybank előhozakodik a részletekkel, sok helyen indul majd a 2,5 százalékos kamatú zöld hitel új, energiatakarékos lakásokra. Bővebben a Napi.hu-n!

AZ ÉN KUTYÁM: Vannak éttermek, ahol nem asztalról lepotyogott falatokon tengődik a kutya, hanem egyenesen ő a díszvendég, és óhajait pincérek lesik. Az Én Kutyám cikkében bővebben olvashat z emberbarát kutyaéttermekről.