Márki-Zay Péter: Marihuánát termesztett a hódmezővásárhelyi fidelitasos vezető

2021.07.16. 12:51 Módosítva: 2021.07.16. 12:56

A Fidelitas egyik hódmezővásárhelyi vezetője lehet érintett abban a kábítószer-termesztési ügyben, amelyről kedden számolt be honlapján a rendőrség. A Hódpress egy, a Vásárhelyi Televízióban elhangzott interjút idézett, amelyben Márki-Zay Péter polgármester egyebek között arról beszélt, hogy

a helyi Fidelitasnak az egyik oszlopos tagja, egyik vezető arca az, aki bűncselekménybe keveredett ebben az ügyben.

A rendőrségi közlemény tájékoztatása szerint a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói „egy idős házaspárt és egy fiatal férfit” fogtak el, akik egy tanyán több mint 350 tő különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisz növényt termesztettek. Előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket, a bűncselekmény elkövetését elismerték. 

marihuana1 2
Fotó: Police.hu

Márki-Zay Péter azt hangoztatta, hogy az ügynek messzemenő következményei kell hogy legyenek. Szerinte amikor Orbán Viktor arról beszél, hogy „a gyerekektől el a kezekkel, akkor gondoljon arra is, hogyha a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik vezetője kannabiszt termel.”

A Hódpress kereste a Fidesz és a Fidelitas helyi, illetve megyei vezetőit, hogyan kommentálják az ügyet, de választ egyelőre nem közöltek.