Letartóztatták a védettséget hamisító orvost

2021.07.17. 16:26

Letartóztatta a pénzért, védőoltás beadása nélkül védettséget igazoló szabolcsi háziorvost és társát a Nyíregyházi Járásbíróság szombaton – tájékoztatta a Nyíregyházi Törvényszék az MTI-t.

A megalapozott gyanú szerint A. A. egy Szabolcs megyei településen látott el háziorvosi tevékenységet, így jogosult volt a koronavírus elleni védőoltás beadására és a védettségi igazolvány kiállításához szükséges adatok jogszabály szerinti rögzítésére.

Ezt kihasználva megállapodott vele K. D. másodrendű gyanúsított, hogy közvetítőként olyan embereket fog szállítani hozzá, akik szeretnének védettségi igazolványhoz jutni, de nem kívánják beadatni maguknak az ehhez szükséges védőoltást.

A gyanúsítottak megállapodtak abban is, hogy a hozzájuk fordulóktól fejenként ötvenezer forintot fognak kérni azért, hogy a háziorvos az adataikat mint beoltottak adatait igazolja.

A kifizetett pénzen megosztoztak. Májusban ketten jutottak ily módon védettségi igazolványhoz jogosulatlanul. A másodrendű gyanúsítottat felbujtóként hallgatták ki a nyomozók. A letartóztatásukat is elrendelték.

A végzés nem végleges, gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, a kényszerintézkedésről másodfokon a Nyíregyházi Törvényszék fog dönteni.  • Hírek
  • Hitelkártya