Fia és a barátnője halálát okozta a gyorshajtó apa

2021.07.17. 19:01

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság egy év fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre és két év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a 43 éves férfit, aki gépkocsijával a megengedett sebességet túllépve az útról lesodródva fának ütközött, 19 éves fia és annak 18 éves barátnője halálát okozva.

A vádlott óránként 119–125 kilométeres sebességgel haladt be egy jobbra ívelő útkanyarulatba, ami miatt a jármű menetstabilitása megbomlott, az autó a füves útpadkán keresztül a vízelvezető árokba csapódott, majd 65–71 kilométeres sebességgel a sűrű fás-bokros növényzetnek ütközött.

Az ütközés következtében a hátsó ülésről a be nem kötött utasok kizuhantak a gépjárműből, és olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy egyikük a helyszínen, másikuk a kórházba szállítását követően elhunyt.

A Salgótarjáni Járásbíróság a férfit a váddal egyezően halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek, és letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A védelem fellebbezése folytán az eljárás másodfokon a Balassagyarmati Törvényszék előtt folytatódott.

A másodfokú bíróság a főügyészség álláspontjával egyetértve az ítéletet helybenhagyta. A döntés jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport