Nyaralási kisokos, lenyűgöző gomba-sztori, minden a bérajánlaton múlik

IMG 7653 (1)
2021.07.18. 19:37
Dübörög a nyár, sokan utaznak külföldre, indulás előtt azonban mindenképp érdemes tájékozódni az apró részletekről. Közelíti a járvány előtti szintet a munkaerőigény, de a felek elvárásai közti különbségek borítékolják a munkaerőhiány visszatérését is. Napi hírösszefoglaló, avagy erről írtunk ma az Indexen.
  • Külföldön nyaralna? A járványhelyzet alakulásának függvényében napról napra változnak a beutazási szabályok. Amennyiben történetesen a mediterrán térség bármely országába utazna, indulás előtt feltétlenül tájékozódjon minden apró részletről. Körképünket itt találja!
  • Állatfejes maszkokban bulizó emberek, alkohol, szex, szerelem. Hedonizmusba menekülők, lassan alakult fasizálódás, náciszimpatizánsok, élet és halál. Megnéztük a Vígszínház Kabaré-bemutatóját a mesés Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Ha pedig már ott voltunk, egy kritikát is írtunk. Itt találja!
  • Banyaerdő a fény a kilátástalan ormánsági éjszakában. Nem kellett hozzá más, csak egy ambiciózus, tettvágytól feszülő pilisszántói gombaszakellenőr hölgy, meg néhány helybéli, hasonlóan elszánt és dolgos roma és nem roma asszony. Jó két éve beindult Dencsházán a Banyaerdő-projekt, az akár országos mintának is tekinthető szociális szövetkezet. Az Index kétfős riportercsapata oda látogatott, ahol a madár sem jár. Helyszíni beszámolónkat ide kattintva olvashatja el!
  • Ma is tanulna valamit? Olvassa el rovatunk legfrissebb cikkét, amelyben megtudhatja, miért nem eszik meg az állatok az embert, holott a Homo sapiens lassú, védtelen és bőségesen elérhető zsákmány. Részletek itt!
  • A bérajánlaton múlik, talál-e dolgozót a felpörgő ipar. Közelíti a járvány előtti szintet a munkaerőigény, de a felek elvárásai közti különbségek borítékolják a munkaerőhiány visszatérését is. Bővebben itt!
  • A Sunday Brunch podcast első évadának befejező részéhez értünk. A záró epizód illusztris vendége az egykori Index-alapító, Dr. Máriás Béla, aki képzőművész, festő, a Tudósok zenekar frontembere is. A meghívás apropója, hogy a művész most az eddigi munkásságát összefoglaló könyvvel rukkolt elő. A Művészeti konzultáció az ő prózáit, festményeit, zenéit egyaránt tartalmazó összművészeti album lett. Hallgassa meg itt!
  • Lewis Hamilton 10 másodperces büntetése ellenére is megnyerte a Formula–1-es Brit Nagydíjat, Charles Leclerc lett a második, míg Valtteri Bottas a harmadik. A vb-éllovas Max Verstappen nullázott, miután az első körben ütközött brit riválisával. Összefoglalónkat itt találja!

+1. Az Index elindult a tokiói olimpiára. Palotai Barnabás és Ilku Miklós tudósít a helyszínről. Kollégáink vasárnap délután indultak, Dohán át repülnek Tokióba egy rövidke, 19 órás utazás keretében. Hamarosan indul az Index olimpiai melléklete: menetrend, naptár, sportágak, magyarok – minden egy helyen! Az eseményekről folyamatosan frissülő cikkben számolunk be mindennap, így semmiről sem maradnak le, ha követik az Indexet. Kollégáink búcsúképe a reptérről itt!

FEMINA. Hua Zhibing nem egy átlagos diák: a pekingi Csingua Egyetem tanulója csak az virtuális térben létezik, és a mesterséges intelligencia révén jut a tudáshoz. A projekt céljait a Femina ismertette.

DÍVÁNY. Vasárnaponként beizzítjuk képzeletbeli időgépünket és visszaruccanunk a középkorba, hogy többet megtudjunk arról, milyen volt az élet valójában annak idején Európában. A mai alkalommal a várkastélyok lakóinak mindennapjait vizsgáltuk meg közelebbről a Díványon. Bővebben itt!  • Hírek
  • Személyi kölcsön