Csúsznak a munkák, korlátozásokat léptettek életbe a Nyugati pályaudvaron

P  4004
2021.07.18. 07:34

A Nyugati pályaudvaron több munkálatot nem fejezett be időre a kivitelező, így vasárnap reggeltől a megszokotthoz képest kevesebb vonatot tud fogadni az állomás. A végleges átadásig kisebb kapacitással működik a pályaudvar, a vonatforgalmat is korlátozták a munkák mielőbbi befejezése érdekében – adta hírül a MÁV. 

Vasárnap reggel 6 órától érvényes változások a közlekedési rendben így néznek ki

Szegedi InterCityk

  • A Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak Szeged felé, minden óra 51-kor. 
  • A szegedi vonalon vágányzári menetrend érvényes, Cegléd és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszokra kell átszállni.

Lajosmizsei vonal

  • Az S21-es vonatok budapesti végállomása Kőbánya-Kispest.
  • A Nyugati pályaudvarról az utasok a minden óra 23-kor Debrecen-Nyíregyháza felé induló InterCitykkel utazhatnak Kőbánya-Kispestig, az IC-k Kőbánya alsón is megállnak, ezen a szakaszon felármentesen vehetők igénybe. Az S21-es vonatok átszállás után, körülbelül 10 perces késéssel indulnak Kőbánya-Kispestről Dabas és Lajosmizse felé.

Ceglédi vonal

  • A monori S50-es vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan indulnak Monor felé. Kőbánya-Kispestről minden óra 53-kor indulnak Monorra.
  • A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti utazásra bármely vonat felármentesen vehető igénybe.

A Rákospalota-Újpest állomáson július 13-án kisiklott teherkocsi annyira megrongálta a vasúti pályát, hogy Rákospalota-Újpest és Fót között július 31-ig szünetel a vonatforgalom, pótlóbuszok szállítják az utasokat.

  


A Nyugati a legforgalmasabb pályaudvarunk, évente 18 millió utas fordul meg itt, 400-450 vonat indul és érkezik naponta felújítások nélküli időszakban. Ezért is különösen aggályos, ha nem tartják be a határidőket, és emiatt utasok ezreinek okoznak kellemetlenséget a késésekkel és átszállásokkal. 

(Borítókép: a Nyugati pályaudvar felújítási munkálatai 2021. július 6-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)  • Tippek
  • Bankszámla