Az ígértnél sokkal tovább tart a felújítás, csak augusztus 20-ra kapjuk vissza a Széll Kálmán teret

2021.07.18. 08:13

Lassan hozzá kell szoknunk, hogy semmi sem készül el határidőre. Ahogy a Nyugati pályaudvaron is csúsznak a munkák, és átadás helyett újabb korlátozásokat vezettek be vasárnap, úgy a Buda főterének számító Széll Kálmán tér és környékének felújítása is több mint egy hónapot tolódik. Bár úgy volt, hogy ezen a héten visszakapjuk a megújult Széll Kálmán teret, erre augusztus 20-ig még bizonyosan várni kell – értesült az Index. 

Az építkezések miatt lezárták a Várfok utcát a Vérmező út és a Krisztina körút között. A munkálatoknak már csütörtökre be kellett volna fejeződniük, ám a rekonstrukció elhúzódott, így a várható befejezés dátuma augusztus 20-ra módosult. 

A tér felújítása miatt átalakult a tömegközlekedés, és a csúszás miatt még több mint egy hónapig marad a megváltozott forgalmi rend, amely szerint egy sereg buszjárat nem érinti a Széll Kálmán teret, hanem terelt útvonalon közlekedik

  • A 21 és 21A viszonylatú buszra Csillebérc és Normafa felé a Hattyú utcában újonnan kialakított indulóhelyen vagy a Krisztina körúton az 5-ös busz megállójában lehet felszállni.
  • A budai vár felé közlekedő 16, 16A, 116 és 916 jelzésű buszok Mátray utcai megállóját már korábban áthelyezték az Ostrom utcába, a Fény utcai piac felé pedig a Vérmező út az új lehetőség.
  • A 102-es, 139-es, 140-es és 140A busz a Margit körút felőli oldalról a Dékán utca előtti megállóból indul.
  • A 128-as és 129-es buszra a 155-ös megállójában lehet felszállni.