Villámárvizek és lángoló házak maradtak a hétvégi vihar után

2021.07.18. 14:19

Az ország több térségében jelentős károkat okozta a hétvégi viharok, Magyarország-szerte riasztották a tűzoltókat, a többi kötött letört faágak és kicsavart fák miatt. A legtöbb hívást Budapesten és Pest megyében kapták a szakemberek – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) beszámolója alapján az MTI.

A hétvégén eddig összesen 21 épületkárról érkezett bejelentés, a Somogy megyei Kercseligeten például még villámárvíz is kialakult, emiatt néhány lakóház lakhatatlanná vált. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállón egy családi ház tetejét rongálta meg a szél. Veresegyházon, Dabason és Kápolnásnyéken villámcsapás okozott károkat. Dabason és Kápolnásnyéken a ház tetőszerkezete is kigyulladt a villámcsapás következtében. Több helyen beázott pincék miatt riasztották a tűzoltókat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap ismét első- és másodfokú riasztásokat, figyelmeztetéseket adott ki a felhőszakadás, valamint a zivatar veszélye miatt is. Az OKF pedig azt javasolja, áramtalanítsuk a pincéket, és vigyünk fel minden olyan tárgyat, amelyikben a víz kárt tehet.