A Nyugati késésekre figyelmeztet

2021.07.19. 06:10 Módosítva: 2021.07.19. 09:36

Hétfő hajnaltól nincsenek menetrendi korlátozások a Nyugati pályaudvar vonatközlekedésében – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t. Nem sokkal később viszont azt közölték közösségi oldalukon, hogy 10-20 perces késésekre kell számítani.

A menetidő növekedését a biztosítóberendezés meghibásodásával magyarázzák.

A torlódások és késések csökkentése érdekében nyolc órától a ceglédi és a lajosmizsei vonalon egyes járatok rövidebb útvonalon közlekednek, Kőbánya-Kispestről fordulnak vissza – olvasható a MÁV-csoport oldalán.

A ceglédi vonalon a monori S50-es vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan indulnak minden óra 53-kor Monorra. A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti utazásra bármely vonat felármentesen vehető igénybe.

Alternatív utazási lehetőségként ajánlják a Budapest-bérlettel rendelkező utasoknak a 3-as metrópótlót a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között.

A lajosmizsei vonalon az S21-es vonatok budapesti végállomása Kőbánya-Kispest. A Nyugati pályaudvarról az utasok a minden óra 23-kor Debrecen-Nyíregyháza felé induló IC-kkel utazhatnak Kőbánya-Kispestig, az IC-k Kőbánya alsón is megállnak, és azon a szakaszon felár nélkül vehetők igénybe. Az S21-es vonatok átszállás után, körülbelül 10 perces késéssel indulnak Kőbánya-Kispestről Dabas, Lajosmizse felé.

Az esztergomi vonatok Angyalföldről indulnak, és oda is érkeznek a Nyugati helyett.

A Mávinform tudatta: a BKK elfogadja a Nyugati és Újpest központ között a 3-as metró járatain a vasúti bérleteket és jegyeket.

A Nyugati pályaudvar vasárnap reggeltől a megszokotthoz képest kevesebb vonatot fogadott. Több munkálatot ugyanis nem fejezett be időre a kivitelező, amely a pályaudvari vágányhálózaton június 19. óta kiemelt karbantartásokat végzett.  • Hírek
  • Személyi kölcsön