Karácsony Gergely megint megszólalt a Pegasus-ügyben

2021.07.20. 11:55

Budapest főpolgármestere újra megszólalt a Pegasus-botrány ügyében. Karácsony Gergely ellenzéki miniszterelnökjelölt-aspiráns, a Párbeszéd társelnöke ezúttal is egy Facebook-poszttal jelentkezett, miután  a Direkt36 és a Telex vasárnap közzétette írását arról, hogy több ismert magyar ellenzéki, közéleti személyiséget is megfigyelhettek egy NSO nevű izraeli cég mobiltelefonok feltörésére és lehallgatására kifejlesztett kémprogramjával. A főpolgármester első, még vasárnapi bejegyzésében  megengedhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte a történteket. 

Második posztjában, hétfőn a főpolgármester azt írta, hogy a

Pegasus-ügyben, az Orbán-kormány lehallgatási botrányában a hallgatás, a terelés, a mismásolás nem más, csakis a kormány beismerő vallomása.


A keddi, immár harmadik Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely azt írja, hogy két kérdésére vár egyértelmű választ:

1. Megvásárolta, illetve használta-e a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat a Pegasus nevű megfigyelőprogramot?

2. Adott-e engedélyt Varga Judit igazságügyminiszter vagy hivatali elődje, Gémesi György polgármesterrel, illetve Panyi Szabolcs, Szabó András vagy Dercsényi Dávid újságírókkal szemben titkos információgyűjtésre?

Karácsony Gergely szerint erre a két kérdésre kell egyértelműen felelnie Orbán Viktor kormányának, szerinte minden más nyilatkozat a kormányzat részéről egyenlő a beismeréssel.

A baloldali ellenzék a vasárnapi riport megjelenése óta diktatúráról, aljas és gyáva rezsimről beszél.