Ön fizetett már valaha 70 ezer forintot egy kis nassolásért? Müller Cecília többször is

2021.07.20. 19:51

A világ talán legdrágább kávéját szolgálják fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) sajtóbeszélgetésén: fejenként 70 000 forintba kerülnek ezek a rendezvények, ahol a résztvevő újságírók egy kávét, egy teát, 2 dl vizet 2 dl gyümölcslevet és egy kis aprósüteményt kapnak – írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos azután, hogy megkapta a 17 milliárd forintos egészségügyi szűrőprogram szerződéseinek egy részét. 

Az egyik ilyen szerződés mindössze 20 millió forintról szól rendezvényszervezésről és cateringről. E szerint szűrőprogramről négy sajtó-háttérbeszélgetést tartottak, amelyekért bruttó 2,8 millió forint járt a rendezvényszervező cégnek. Az alkalmanként 10 fős beszélgetéseken 5 dkg aprósütemény, 4 dl víz, 2 dl gyümölcslé, 1 kávé vagy 1 tea volt az elvárt fejadag, minden résztvevő után fejenként 70 ezer forintot számolt el négy sajtóbeszélgetés büféjére – derül ki a Hadházy-féle Korrupcióinfó portálról. 

Hadházy Ákos kiemelte, hogy az NNK hosszú ideig húzta, hogy pontos információkat adjon ki a szűrőprogramról, amelyet teljes egészében uniós forrásokból finanszíroztak a koronavírus-járvány előtti években. Megjegyezte, sajnos 90 naponta kap választ, de ő ráér, az eddigi adatok alapján pedig úgy döntött, a szűrőprogram ügyében mindenképpen feljelentést tesz.