Varga Judit: a gyermekvédelem miatt zsarolja Magyarországot az Európai Bizottság

2021.07.20. 22:21

Az igazságügyi miniszter Facebook- oldalán fejtette ki véleményét az Európai Bizottság friss jogállamisági jelentéséről, amely után Didier Reynders igazságügyi biztos jelezte, az Európai Bizottság mindaddig nem hagyja jóvá a magyar kormány gazdasági helyreállítási tervét, amíg a kabinet nem hajt végre igazságügyi reformot. Varga Judit ebben zsarolási kísérletet lát, amely a gyermekvédelmi törvény – értsd: a pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozás – miatt éri Magyarországot. 

Nem lepődtünk meg: az Európai Bizottság legújabb jelentésének célkeresztjében a magyar gyermekvédelmi törvény áll. Magyarország most éppen amiatt nem jogállam szerintük, mert a legmagasabb szinten védjük a gyermekek és a szülők jogait. Az a bajuk, hogy nem engedünk LMBTQ-aktivistákat és semmilyen szexuális propagandát a magyar iskolákba és az óvodákba.

– fejti ki a politikus, arra utalva, hogy a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvény módosítása szerint tilos olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti. Ez azt jelenti, hogy a magyarországi iskolákban korlátozzák a felvilágosító foglalkozások témakörét. Ezeket a foglalkozásokat ráadásul csak olyasvalaki vagy olyan szervezet tarthat, akit és amelyet jogszabályban kijelölt szerv nyilvántartásban vesz.

Varga Judit további gondolatai a tárgyban a posztjában ismerhetők meg.