Csaknem ötven szabadstrand van a Balatonnál

2021.07.21. 13:32

Idén 49 ingyenes és 58 belépőjegyes strand várja a Balatonon nyaralókat − derül ki a Magyar Nemzet összeállításából, melyben az önkormányzatok által kijelölt partszakaszoknak jártak utána. Mint írják, egyre kedveltebbek a korszerűsített szabadstrandok.

Minden üdülőhelyen várja szabadstrand a pihenni vágyókat, Balatonbogláron például hat fürdőhely közül lehet választani, melyek egyike sem fizetős. Balatonlellén és Zamárdiban három ingyenes strandhely várja a turistákat, de Siófoknak is van szabadstrandja.

Nem beszélhetünk magas árakról a fizetős strandokon sem. A drágább strandok 1600−1700 forintos jegyeket árusítanak, több helyen a családi vagy csoportos jegyek kedvezőbb áron válthatók ki. Az olcsó fürdőhelyekre azonban már 500−600 forintért is be lehet jutni.

Azok is örülhetnek, akik házi kedvencükkel vágnak bele a nyaralásba, ugyanis négy olyan strand is van, ahol együtt fürödhetünk kedvencünkkel. Ezek közül Balatonföldváron és a tihanyi Belső-tónál ingyenes a belépés, míg a keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert és a fonyódi kutyás fürdetőhely fizetős.

A Balatonon pihenőket több érdekes program is várja, egyik összefoglalónkban arról írtunk, hol lehet bulizni idén nyáron a tó környékén.