Gyurcsány Ferenc Orbán Viktornak: Szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!

2021.07.21. 11:55 Módosítva: 2021.07.21. 12:21

Gyurcsány Ferenc rövid mondattal üzent Orbán Viktor miniszterelnöknek, miután bejelentette, hogy öt kérdésből álló népszavazást kezdeményez a gyermekvédelmi törvény ügyében. 

Orbánnak üzenem: szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!

− írta közösségi oldalán a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció közleményben reagált a miniszterelnök bejelentésére. A párt szerint újabb „háborút talált ki magának” Orbán Viktor, ezért hirdetett népszavazást.

A Demokratikus Koalíció előre szól: a miniszterelnök népszavazása érvénytelen és eredménytelen lesz. Tenni fogunk róla, ahogy elértük ezt a 2016-os népszavazásánál is. Az Orbán-rendszer az utolsó felvonásához érkezett, a végét pedig egy újabb hazugságra épített népszavazás sem tudja megakadályozni

− áll a közleményben, melyben arról is írnak, hogy szerintük 

Magyarország elveszítette az uniós pénzeket az Orbán-rendszer féktelen lopásai miatt, ráadásul a világsajtó címlapjaira is került azzal, hogy magyar újságírókat és ellenzéki politikusokat figyeltethetett meg egy izraeli kémszoftverrel.

Szerintük ez már elég ahhoz, hogy a 2022-es választás „az Orbán-rendszer végét okozza”.

A miniszterelnöki bejelentésre és az országos népszavazások lebonyolításáról megjelent mai  kormányrendeletre Karácsony Gergely főpolgármester is reagált: ő is népszavazást kezdeményezne a Diákváros, a sztrádakoncessziók és az antitest-vizsgálatok ügyében.

A miniszterelnök szerda délelőtt jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez a gyermekvédelem tárgyában. Szerinte gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk. Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot − fogalmazott Orbán Viktor.