A védettségi igazolásokkal seftelő orvosra felnéznek Kótajon

2021.07.21. 10:24

A kótaji háziorvost a hétvégén bilincsbe verve vitték el a rendőrök, hétfőn pedig letartóztatták, mivel a gyanú szerint alkalmanként ötvenezer forintért állított ki védettségi igazolást olyanoknak, akik be sem oltatták magukat.

A rendőrség arról számolt be, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján egyszerre csaptak le az 54 éves  háziorvosra és 25 éves segítőjére, aki állítólag toborozta az oltásra nem, de védettséget igazoló dokumentumokra mégis vágyakozó embereket. 

A Blikk helyszíni riportja szerint túlságosan is menő volt az orvos ahhoz, hogy ilyesmivel trükközzön: saját praxisa volt a faluban, nem volt rászorulva erre a bevételre.

Talán valaki megzsarolhatta, kényszeríthette erre

– vélekedett egy megkérdezett helybéli. Az ott élőkhöz hasonlóan ő is felnézett a doktorra, aki lelkiismeretesen végezte munkáját, és volt, hogy még az éjszaka közepén is ellátott beteg gyermeket.

Ha mégis beigazolódik a háziorvos bűnössége, vesztegetés és védettségi igazolással való visszaélés miatt akár 12 év börtönbüntetésre is ítélhetik.  • Bérelnék
  • Bankszámla