Orbán Viktor bejelentette a gyermekvédelmi népszavazást

2021.07.21. 10:34 Módosítva: 2021.07.21. 11:05

Népszavazást kezdeményez a magyar kormány a gyermekvédelem ügyében − jelentette be Orbán Viktor szerdán. A kérdések között lesz, hogy a szülők mit gondolnak arról, hogy a közoktatási intézményekben a gyerekeknek szexuális propagandát mutassanak be.

Olyan kérdések is lesznek, amelyekben arról érdeklődnek, mennyire támogatják a szülők, hogy az iskolákban olyan előadásokat tartsanak, amelyekben a nemi átalakító kezelésekről van szó. A miniszterelnök mindenkitől azt kéri, hogy közösen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre.

Brüsszel az elmúlt hetekben megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvények miatt – mondta Orbán Viktor. A kormányfő hozzátette: az Európai Unió az oktatási és a gyermekvédelmi törvény módosítását követeli.

Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges, ami Nyugat-Európában már állandósult. Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal

– fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette: a gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk. Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot.

A népszavazási kérdések ezek lesznek:

  1. Támogatja-e Ön, hogy köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyerekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetők legyenek nemi átalakító kezelések?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  5. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A kormányfő délelőtt jelezte közösségi oldalán, hogy fontos bejelentésre készül. A Magyar Közlönyben szerdán jelent meg az a kormányrendelet, amely mai hatállyal ismét lehetővé teszi országos népszavazás kezdeményezését. Eddig ezt nem tették lehetővé a járvány elleni védekezés miatt érvényben lévő szabályok.

Az Európai Bizottság múlt csütörtökön kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény egyes rendelkezései miatt. A bizottság az egyenlőség, valamint az alapvető jogok érvényesülését kérdőjelezi meg a törvénnyel kapcsolatban, továbbá abban is lehetséges jogsértést lát, hogy Magyarországon az LMBTQ-tematikájú mesekönyvekben fel kell tüntetni, hogy a „megszokottól eltérő” kiadványok.

Legalább hat, uniós jogszabállyal összefüggésben tartják ellentétesnek a magyar gyermekvédelmi szabályozást. Ezek között az audiovizuális szolgáltatásokról és az e-kereskedelemről szóló irányelvek, valamint az általános adatvédelmi rendelet is szerepel.

A pedofiltörvény módosítását június 15-én szavazta meg a Fidesz és a Jobbik. A szavazáson 157 igen és egy nem szavazattal támogatták a gyermekvédelmi törvényt. Az eredeti indítványhoz a törvényalkotási bizottság olyan módosításokat nyújtott be, amelyek együtt kezelik a homoszexualitást a pedofil bűnözők elleni szigorúbb fellépéssel.  • Hírek
  • Megtakarítás