Ha lemegy az áradás, jön a szúnyoginvázió

image 6483441 (28)
2021.07.21. 07:57
Míg Nyugat-Európában óriási károkat okozott az árvíz és Alsó-Ausztria több területét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították, a magyarországi szakaszra érve jelentősen csökken a Duna vízállása. Az ártereken azonban szúnyograjzásra lehet számítani.

Tóth István, Bogyiszló polgármestere arra számít, hogy a Duna Tolna megyei szakaszán úgy vonul majd le az áradás, hogy jóformán semmilyen kárt nem okoz – írja a Tolna megyei hírportál.

A városvezető szerint a vízállás nem érheti el az elsőfokú készültséghez szükséges szintet, és nem is lesz tartós, mivel jelenleg nem túl magas a vízszint, ráadásul nagy a meder befogadóképessége.

Kellemetlen azonban, hogy az elöntött ártereken szúnyoginvázió alakul ki. Tóth István úgy látja, Bogyiszló, Tolna és Szekszárd mentén okozhat majd ez nagyobb problémát, ahol bizonyosan többször lesz szükség gyérítésre, mint általában.

Dunaföldváron Süveges Árpád Róbertné alpolgármester tájékoztatása szerint nem igényel majd különösebb beavatkozást az árvízhelyzet, ott július 22. és 23. között várják a tetőzést. Azonkívül, hogy rengeteg szúnyog várható, nagyobb káreseményre nem számítanak.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)